Primăria Capitalei propune Consiliului General al Municipiului Bucureşti ca Neagu Djuvara şi membrii echipelor de handbal şi volei feminin de la Clubul Municipal Bucureşti şi cei ai echipei de spadă a României să primească titlul de cetăţean de onoare, cele două proiecte urmând să fie votate în şedinţa de joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Neagu Djuvara, istoric, diplomat, filozof, jurnalist şi romancier, ar putea primi titlul de cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti, dacă consilierii generali vor vota, în şedinţa de joi, proiectul Hotărâre care prevede că acest titlu i se atribuie în semn de recunoaştere a activităţii sale în domeniul culturii şi istoriografiei româneşti.

"Cu prilejul aniversării unui secol de viaţă, considerăm că istoricul, scriitorul, diplomatul şi profesorl Neagu Djuvara este îndreptăţit să primească din partea municipalităţii Bucureşti, în semn de preţuire pentru întreaga sa viaţă dedicată culturii româneşti, titlul de Cetăţean de Onoare al Capitalei. Profesorul Neagu Djuvara rămâne în continuare un simbol al decenţei şi profesionalismului în societatea românească întrunind toate calităţile omului excepţional şi fiind, de  departe, una dintre cele mai lucide voci ale spaţiului public”, se arată în expunerea de motive care însoţeşte documentul.

În expunerea de motive se mai arată că titlul de cetăţean de onoare este forma prin care cetăţenii Bucureştiului înţeleg să-i mulţumească lui Djuvara pentru efortul depus o viaţă întreagă la consolidarea unui adevărat reper de valori în societatea românească.

Cel de-al doilea proiect de act normativ supus atenţiei CGMB prevede că se conferă titlul de cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti fiecărui membru al echipelor de handbal feminin şi volei feminin aparţinând Clubului Sportiv Municipal Bucureşti şi ai echipei de spadă a României, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de vară moderne, care au avut loc la Rio.

În expunerea de motive se arată că această recompensă simbolică nu are implicaţii la bugetul local.

În documentul menţionat se precizează că echipa de hadbal feminin a câştigat la începutul lunii mai, în urma turneului final intitulat Women’s EHF Final4 de la Budapesta, competiţia europeană intercluburi „Liga Campionilor” - prima în ordine ierarhică în ramura de sport handbal – în sezonul 2015-2016.

De asemenea, echipa de volei feminin a câştigat în luna aprilie Cupa Challenge 2016 din cadrul competiţiei cu acelaşi nume organizată de Confederaţia Europeană de Volei.

Echipa de spadă care a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Rio este formată din Loredana Dinu, Simona Cristina Gherasim, Simona Pop, Ana Maria Forentina Popescu şi a câştigat medalia de aur.

"Concurenţii şi echipele care au făcut posibile aceste performanţe se cuvine a fi recompensaţi prin acorarea acestei distincţii în semn de apreciere”, se arată în expunerea de motive.

De asemenea, printr-un alt proiect de Hotărâre, care va fi pe ordinea de zi în şedinţa de joi, Municipalitatea ar putea organiza „Gala sportivilor”, un eveniment în cadrul căruia ar trebui să fie premiate membrele echipei de hadbal feminin şi a echipei de volei feminin aparţinând Clubului Sportiv Municipal Bucureşti şi ale echipei de spadă a României medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.