Cu ocazia Zilei Marinei, Poliţia de Frontieră participă, alături de Forţele Navale Române, la festivităţile care se vor derula, luni, la Constanţa, Mangalia, Tulcea, Galaţi, Călăraşi, Giurgiu şi Drobeta Turnu Severin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi Serviciilor Teritoriale Poliţiei de Frontieră Galaţi, Călăraşi, Giurgiu şi Drobeta Turnu Severin vor participa cu ambarcaţiuni la activităţile şi exerciţiile demonstrative organizate de autorităţile publice locale, anunţă Poliţia de Frontieră.

Marinarii din cadrul Poliţiei de Frontieră vor lua parte la ceremoniile de ridicare a pavilionului şi marelui pavoaz, vor depune coroane de flori în cinstea eroilor marinari, vor participa la jocurile marinăreşti (trasul la parâmă, alergarea în sac, alergarea cu oul în lingură) şi îşi vor prezenta navele şi ambarcaţiile din dotare.

Nava amiral "Ştefan cel Mare” a Poliţiei de Frontieră va participa, potrivit Poliţiei de Frontieră, la un exerciţiu organizat de Forţele Navale Române, privind combaterea migraţiei ilegale pe mare concomitent cu căutarea şi salvarea navelor aflate în pericol, exerciţiu realizat în colaborare cu navele Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), din subordinea Ministerului Transporturilor.

Mii de turişti şi constănţeni sunt aşteptaţi să asiste la exerciţiul demonstrativ organizat de Forţele Navale Române în 15 august, de Ziua Marinei, pe faleza din faţa Comandamentului Flotei, la eveniment urmând să fie prezent şi preşedintele Klaus Iohannis, alături de alte oficialităţi centrale şi locale. Anul trecut, şeful statului nu a fost prezent la manifestările de Ziua Marinei.

Manifestările prilejuite de Ziua Marinei încep luni, la ora 10, pe faleza din faţa Comandamentului Flotei. După prezentarea mesajelor preşedintelui României şi miniştrilor Apărării Naţionale, Transporturilor şi Administraţiei şi Internelor şi după o ceremonie religioasă va începe exerciţiul demonstrativ al militarilor din cadrul Forţelor Navale, care se va încheia în jurul orei 12.00.

După ora 13.00, în Portul Tomis vor avea loc jocuri şi concursuri marinăreşti. Spectacolul va continua după ora 20.00, pe faleza din zona Cazinoului din Constanţa urmând să aibă loc un concert de muzică militară. De la ora 22.00 este programat un spectacol de artificii, urmat de retragerea cu torţe a marinarilor militari pe traseul Vraja Mării - Cazino - Comandamentul Flotei - Piaţa Ovidiu - Miga - Prefectura Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.