Nava-şcoală “Mircea” va pleca în această săptămână într-un marş de instrucţie şi va face escale cinci porturi europene, urmând să revină la Constanţa pe data de 17 mai. La bordul velierului se vor instrui 94 de elevi din anul I de la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ioan Murgescu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, nava-şcoală „Mircea” va pleca joi, 24 martie 2022, la ora 10.00, din portul militar Constanţa, în primul marş de instrucţie din anul acesta. 
 
“La bordul velierului, se vor instrui 94 de elevi din anul I de la Şcoala  Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale <<Amiral Ioan Murgescu>>. Pe timpul marşului, sunt planificate escale în porturile Souda din Grecia, Sète din Franţa, Castellón din Spania, Napoli din Italia şi Istanbul din Turcia, urmând să revină la Constanţa la data de 17 mai, chiar în ziua în care nava marchează 83 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Militare Române”, se arată în comunicatul Forţelor Navale. 
 
De asemenea, în perioada 12-18 aprilie, velierul va participa la Festivalul Maritim Internaţional „Escala de la Sète”, onorând astfel invitaţia adresată Forţelor Navale Române de către şeful Statului Major al Marinei Franceze, Amiralul Pierre Vandier, iar în perioada 21-25 aprilie, nava românească va lua parte la Festivalul Maritim Internaţional „Escala a Castelló”, organizat de municipalitatea oraşului Castellón din Spania. În aceeaşi perioadă, echipajul navei-şcoală „Mircea” va sărbători Sfintele Paşti alături de cea mai numeroasă comunitate de români din Spania, cea din Castellón.    
 
“Pe durata marşului desfăşurat în Marea Mediterană, viitorii maiştri militari de marină îşi vor completa cunoştinţele teoretice şi îşi vor însuşi noi deprinderi practice de navigaţie cu vele şi cu motor, de urcare în arboradă, de utilizare a mijloacelor de semnalizare, precum şi tehnici de asigurare a vitalitatăţii navei”, a mai precizat sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.