Nava-şcoală "Mircea" revine, la sfârşitul acestei săptămâni, din cel de-al doilea marş de instrucţie din acest an, care a avut o durată de 54 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Forţele Navale au anunţat, joi, că nava-şcoală "Mircea” va acosta sâmbătă, la ora 11.00, în portul militar Constanţa, după ce a executat un marş de instrucţie cu o durată de 54 de zile. 
 
La bordul velierului, au efectuat stagiul de practică 92 de studenţi militari din anul al II-lea de la Academia Navală "Mircea cel Bătrân”, precum şi opt studenţi străini de la academii navale partenere din Bulgaria, Marea Britanie, Polonia şi Statele Unite ale Americii.
 
"Pentru cadeţii aflaţi la bordul navei-şcoală Mircea, marşul de instrucţie a fost prima activitate în cadrul căreia s-au familiarizat cu viaţa pe mare şi cu lucrul în echipă. Studenţii şi-au format şi şi-au dezvoltat deprinderile marinăreşti, prin executarea unor lucrări cu grad ridicat de risc, în arboradă la velatura navei, şi a serviciilor de gardă şi cart pe navă, precum şi prin exploatarea, în siguranţă, a instalaţiilor şi echipamentelor de la bordul navei”, au transmis Forţele Navale. 
 
Nava-şcoală "Mircea" a plecat din ţară în 6 iunie, iar pe parcursul marşului a efectuat escale în porturile Augusta şi Genova (Italia), Valencia (Spania), Valletta (Malta) şi Alexandria (Egipt). În porturile Genova şi Valencia, nava militară românească a participat alături de alte veliere la Regata „Iacobus Maris”.
 
Primul marş de instrucţie din acest an a avut loc în perioada martie – mai.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.