Nava-şcoală „Mircea” va pleca la începutul săptămânii viitoare în cel de-al doilea marş de instrucţie din acest an, iar bord se vor afla, pe lângă 92 de studenţi din anul II de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” şi opt studenţi străini, din Marea Britanie, Polonia, Bulgaria şi SUA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Forţele Navale au transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că această misiune a navei-şcoală “Mircea” este dedicată împlinirii a 150 de învăţământ românesc de marină. 
 
“Nava-şcoală <<Mircea>> va pleca luni, 6 iunie 2022, ora 11.00, din portul militar Constanţa, în cel de-al doilea marş internaţional de instrucţie din acest an, misiune dedicată împlinirii, anul acesta, a 150 de ani de învăţământ românesc de marină. La bordul navei se vor afla 92 de studenţi din anul II de la Academia Navală <<Mircea cel Bătrân>> şi opt studenţi străini de la academiile navale din Marea Britanie, Polonia, Bulgaria şi USA”, se arată în comunicat.
 
Sursa citată menţionează că marşul va avea o durată de 54 de zile, timp în care velierul, simbol al Marinei Militare Române, va acosta în porturile Augusta şi Genova (Italia), Valencia (Spania), Valletta (Malta), Alexandria (Egipt).
 
“Pregătirea tinerilor cadeţi la bordul navei-şcoală <<Mircea>> are ca scop formarea deprinderilor specifice în profilul profesional al studenţilor prin executarea de roluri şi atribuţii specifice la bordul navei, sub îndrumarea cadrelor didactice şi a instructorilor din Academia Navală <<Mircea cel Bătrân>>.  Pe lângă misiunea de formare a viitorilor ofiţeri ai Marinei Militare Române, velierul îşi va asuma şi misiunea de reprezentare şi de promovare a tradiţiilor marinăreşti ale Forţelor Navale Române, participând la <<Regata Iacobus>> în porturile Genova (Italia) şi Valencia (Spania), au mai transmis Forţele Navale. 
 
Velierul va reveni în portul militar Constanţa la data de 30 iulie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.