Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a declarat că „au existat nişte politicieni inconştienţi care 30 de ani nu s-au preocupat să schimbe conductele” şi a precizat că pentru anul în curs au fost încheiate procedurile de licitaţie pentru patru tronsoane deschise. „Dacă nu aveam problemele de aprovizionare cu materiale, am fi avut 50 de km pe an”, a adăugat edilul, care a explicat că sunt 1.000 de km de reţea din care 100 de km sunt modernizaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Au existat nişte politicieni inconştienţi care 30 de ani nu s-au preocupat să schimbe conductele”, a afirmat Nicuşor Dan, joi la Interviurile Digi 24.

Întrebat despre mesajele cu „Votează Nicuşor Dan şi vei avea apă caldă”, edilul general a precizat că i-au făcut foarte mult rău, „chiar dacă au avut o intenţie bună, pentru că au creat o aşteptare nerealistă”.

„În toate luările de cuvând din campanie am spus că o să fie de la an la an mai bine. Sunt mulţi bucureşteni care suferă şi sper să înţeleagă că am făcut tot ce a ţinut de noi să rezolvăm această problemă. Ne-am deschis premisele pentru a face mari lucrări. Pentru acest an am încheiat procedurile de licitaţie şi avem patru tronsoane deschise. Şi sunt aceste lucrări de întreţinere. Dacă nu aveam problemele de aprovizionare cu materiale, am fi avut 50 de km pe an”, a completat Dan.

El a mai precizat că „avem 1.000 de km de reţea, avem modernizaţi circa 100 de km”.

„Sistemul de termoficare a funcţionat relativ rezonabil până acum 3-4 ani. Dacă facem în 2 ani 100 de km, asta o să se simtă. Pierderile sunt mai mici. Tot sistemul este ciuruit, dar noi trebuie să pierdem mai puţin şi în plus faţă de reţea încercăm nişte soluţii de producţie. Una este evaluarea pentru o centrală nouă la Titan şi documentaţia este făcută pentru centrale noi în capete de reţea. Noi avem cele 4 mari CET-uri şi mai avem vreo 40 de centrale mai mici. În afară de asta o să avem o centrală provizorie în zona Titan, pentru că zona de est este cea mai afectată. Totodată, problemele pe care cetăţenii le au sunt în acele puncte termice unde sunt cel mai departe de CET. Acolo va fi încălzită apa care nu mai ajunge caldă de la CET, în centrale pe gaz în capetele de reţea”, a mai spus Nicuşor Dan.

„Preţul pe care bucureştenii o să îl plătească la iarnă o să depindă foarte mult de evoluţia preţului gazului. Acum bucureştenii plătesc 350 de lei din 860 de lei, iar primăria - 510 diferenţa pentru gigacalorie. Dacă nu vor exista majorări semnificative, acestea vor fi cifrele şi în iarna care urmează. Calitatea serviciului s-a îmbunătăţit puţin faţă de iarna trecută, dar preţul plătit înainte era total desprins de realitate. Acum mi se pare un preţ corect ţinând cont şi de calitatea sistemului de azi”, a mai explicat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.