Preşedintele Klaus Iohannis a conferit, luni, Ordinul „Meritul Cultural” în grad de „Mare Ofiţer” Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, cu ocazia aniversării a 80 de ani de la întemeiere, afirmând că instituţia şi-a câştigat un rol major în cultura, dar şi în "inimile românilor".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ceremonia a avut loc la Palatul Cotroceni, după ce decretul a fost semnat de preşedinte în luna martie.

"Prin această distincţie, statul român acordă o înaltă apreciere unei instituţii muzeale care şi-a câştigat un rol major în cultura şi cercetarea românească şi, nu în ultimul rând, în inimile românilor. Satul din mijlocul Bucureştiului a devenit cunoscut în ţară şi în străinătate ca una dintre principalele atracţii turistice ale României. În spatele acestui renume stă un volum imens de muncă", a afirmat, cu această ocazie, Klaus Iohannis.

Preşedintele a lăudat eforturile pentru salvarea şi aducerea în muzeu a celor mai reprezentative construcţii şi instalaţii tradiţionale, prezervarea acestora de uzura timpului, extinderea continuă a muzeului în aer liber, cultivarea tradiţiilor, meşteşugurilor şi artei populare, organizarea de programe şi expoziţii pentru publicul de toate categoriile.

Şeful statului a menţionat că miercuri este sărbătorită Ziua Internaţională a Muzeelor, adresând cu această ocazie şi o urare celorlalte instituţii din domeniu.

"Profit de acest prilej pentru a ura multă sănătate şi putere de muncă, satisfacţii şi rezultate bune în păstrarea şi punerea în valoare a patrimoniului cultural naţional tuturor celor care, prin munca lor, dau viaţă muzeelor româneşti", a spus Iohannis.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.