Doi bărbaţi din judeul Mureş, unul de 40 de ani şi unul de 50 de ani, au murit săptămâna trecută, iar analizele de laborator au confirmat existenţa virusului gripal AH1N1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Mureş au anunţat, miercuri, că s-au confirmat două decese din cauza gripei la doi pacienţi, bărbaţi, care au fost internaţi în spital.

La ambii pacienţi analizele de laborator au confirmat existanţa virusului gripal AH1N1.

Unul dintre bărbaţi, în vârstă de 50 de ani, era din Sigişoara şi a murit la spital în 30 ianuarie. Cel de-al doilea, în vârstă de 50 de ani, era din localitatea Gorneşti şi a murit în 4 februarie.

Medicii au anunţat că aceştia sufereau de obezitate, iar unul dintre pacienţi avea şi o boală cronică de plămâni.

De asemenea, la alte două persoane din judeţul Mureş medicii au confirmat cazuri de gripă, dar cu alte virusuri.

Numărul deceselor confirmate din cauza gripei în România în acest sezon a ajuns la 11. Până în 28 ianuarie, au fost confirmate cu laboratorul 152 cazuri de gripă.

În acelaşi timp, au fost vaccinate antigripal 821.356 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.