Primăria Sibiu anunţă, marţi, că a început livrarea celor 40 de autobuze ecologice cumpărate în cadrul unui contract în valoare de 77 de milioane de lei. Autobuzele vor fi livrate în următoarea lună, dar vor intra pe traseu din amrtie 2022, după înmatriculare şi inspecţiile tehnice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A început livrarea celor 40 de autobuze noi, alimentate cu gaz natural comprimat, primul transport sosind în Sibiu la finele săptămânii trecute. În următoarea lună autobuzele vor fi livrate etapizat, urmând să fie preluate de Tursib”, a transmis, marţi, Primăria Sibiu, într-un comunicat de presă.  

Contractul semnat de Primăria Sibiu în iunie 2021 prevede livrarea a 11 autobuze de 18 m şi a 29 de autobuze de 12 m, investiţia având o valoare de 77 milioane de lei.  

Acest contract include crearea unei aplicaţii mobile şi a unui sistem de informare a călătorilor în staţii, un sistem de e-ticketing mai modern şi un sistem de management al flotei pe trasee.  

”Noile autobuze, mai prietenoase cu mediul, sunt dotate cu motor Mercedes Benz, sistem de climatizare şi un sistem de încălzire auxiliar, câte două monitoare LED la bord pentru informarea călătorilor şi alte 3 ecrane pe exteriorul autobuzului indicând traseul pe care circulă, camere video pentru siguranţa călătorilor, echipamente pentru WiFi şi câte o priză la fiecare rând de scaune pentru încărcarea dispozitivelor mobile. Mijloace de transport public sunt optimizate şi pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi”, a mai transmis Primăria Sibiu.  

Cele 40 de autobuze vor parcurge procedurile pentru înmatriculare şi inspecţii tehnice şi se estimează că vor putea intra pe trasee cel târziu în martie 2022.  

“Într-o perioadă de 3 ani am reuşit să cumpărăm 119 mijloace de transport noi, prin investiţii din fonduri europene şi resurse locale în valoare totală de 191 de milioane de lei. Scopul acestor investiţii planificate şi coordonate a fost pe de o parte înnoirea completă a parcului auto, iar pe de altă parte creşterea frecvenţei de circulaţie a autobuzelor şi extinderea traseelor de transport public. Oferim astfel o alternativă de mobilitate pentru sibieni, mai prietenoasă cu mediul, cu mijloace de transport moderne şi confortabile”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu. 

Primăria anunţă că, până sosesc toate autobuzele în Sibiu şi sunt pregătite pentru intrarea pe trasee, va fi finalizată şi pusă în funcţiune şi staţia de alimentare cu gaz natural comprimat la sediul Tursib. Contractul a fost semnat în luna martie 2021, investiţia ridicându-se la o valoare de 3,6 milioane lei. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.