Municipiul Sibiu a depăşit din nou indicele de infectare de 3 cazuri la mie de locuitori, cumulat pentru ultimele 14 zile, în aceste condiţii Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă introducând restricţii începând din acest week-end. O altă decizie de vineri a CJSU Sibiu prevede funcţionarea în regim exclusiv online, a 103 şcoli, grădiniţe şi cluburi sportive din municipiul Sibiu şi din localităţile Şelimbăr, Cârţa, Nocrich, Orlat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform Hotărârii nr. 23/2021 adoptată de CJSU Sibiu, se constată încadrarea la incidenţa cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile de peste 3/1000 de locuitori pentru Municipiul Sibiu. În aceste condiţii, începând cu sâmbătă, 13 martie 2021 ora 00:00, în Municipiul Sibiu se pun în aplicare măsurile prevăzute de H.G. 35/2021, iar din 14 martie 2021 se pun în aplicare măsurile prevăzute în H.G. 293/2021 aferente incidenţei cumulate pe ultimele 14 zile de peste 3/1000 de locuitori.
Astfel, în municipiul Sibiu în următoarele  14 zile organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă; restaurantele şi cafenelele din interiorul clădirilor nu pot servi clienţi în localuri , însă se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
De asemenea, restaurantele şi a cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare îi vor putea primi doar pe turiştii cazaţi în cadrul acestor unităţi, în timp ce funcţionarea teraselor în aer liber este permisă cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară. Î baza aceleiaşi hotărâri, activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă, iar instituţiile cu atribuţii în prevenirea şi combaterea pandemiei cu COVID-19 îşi vor intensifica măsurile de supraveghere şi control.
CJSU Sibiu a adoptat, tot vineri, şi o hotărâre în baza căreia 103 şcoli, grădiniţe şi cluburi sportive din municipiul Sibiu şi din localităţile Şelimbăr,  Cârţa, Nocrich şi Orlat îşi vor desfăşura activitatea în scenariul 3, adică în sistem exclusiv online. La nivel judeţean, 110 unităţi didactice preuniversitare vor funcţiona în scenariul galben şi alte 141 vor face cursuri cu prezenţa fizică a elevilor în şcoală. 
Municipiul Sibiu a intrat în carantină în 16 noiembrie, când rata de infectare era de 13,65 la mie, măsura fiind ridicată după patru săptămâni, pe 13 decembrie 2020. 
Şi judeţul Sibiu a fost o perioadă pe primul loc în ţară, incidenţa cumulată pe judeţ fiind 9,06. Vineri, potrivit datelor transmise de autorităţi, incidenţa în judeţ era 2,09 la mie.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.