Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba a decis ieşirea din carantină a municipiului Alba Iulia, după ce au fost analizaţi toţi indicatorii. Rata de infectare n oraş este de 5,35 la mie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În şedinţa extraordinară a CJSU Alba s-a analizat situaţia epidemiologică a municipiului Alba Iulia, ca urmare a expirării termenului de 7 zile pentru care s-a prelungit măsura instituirii carantinei zonale. Deşi rata de infectare la 1.000 de locuitori pentru municipiul Alba Iulia (5,35) este situată peste media la nivel naţional (4,37), membrii CJSU au analizat toate aspectele referitoare la rata de infectare, rata de transmitere comunitară, respectarea măsurilor impuse de autorităţi precum şi capacitatea spitalelor de a primi pacienţi şi au decis ieşirea din carantină a municipiului reşedinţă de judeţ”, a transmis, luni, Prefectura Alba. 
 
Prefectul judeţului, Nicolae Albu, a precizat efortul depus de cetăţeni în cele patru săptămâni de carantină. 
 
”Efortul comun, al tuturor cetăţenilor, depus pe parcursul celor 4 săptămâni de carantină, nu a fost în zadar şi a dus la o scădere a numărului de cazuri şi la o transmitere comunitară mai redusă. Sărbătorile se apropie şi este necesar să rămânem în continuare responsabili, să ne protejăm cu toţii şi să ne bucuram de sărbători cu sănătate. Să nu uităm însă că protejarea categoriilor de risc, prin respectarea măsurilor sanitare trebuie, să rămână o prioritate a tuturor", a declarat prefectul  Nicolae Albu.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.