O elevă de 16 ani din Piteşti este internată la Institutul "Matei Balş" cu suspiciune de meningită meningococică, ea fiind transferată de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti. Persoanele care au intrat în contact cu fata au primit tratament profilactic, iar în şcoală s-au luat măsuri de curăţenie şi dezinfecţie, arată Ministerul Sănătăţii (MS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform unei informări transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Argeş, o pacientă în vârstă de 16 ani, elevă a unui liceu din Piteşti, judetul Argeş, cu suspiciune de meningită meningococică, a fost transferată de la Spitalul de Pediatrie Piteşti la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. dr "Matei Balş" din Bucureşti, miercuri dimineaţă, anunţă Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

MS precizează că DSP Argeş a întreprins toate măsurile care se impun în astfel de situaţii, conform metodologiei stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Astfel, au fost stabilite persoanele care au intrat în contact direct cu eleva şi a fost administrată chimio-profilaxie pentru 34 de elevi, 10 cadre didactice şi personal auxiliar, precum şi pentru alte două persoane din familie.

De asemenea, în unitatea de învăţământ au fost instituite măsuri de curăţenie şi dezinfecţie, mai precizează MS.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.