Deputatul USR Monica Berescu susţine că autorităţile ieşene au dovedit laşitate, întrucât nu au oprit sărbătorile oraşului, în timp ce "tragedia sanitară din Iaşi a luat amploare".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Monica Berescu a amintit, miercuri, într-o postare pe Facebook, că a cerut în urmă cu trei zile primarului Mihai Chirica, dar şi prefectului de Iaşi, Marian Grigoraş, să oprească sărbătorile Iaşiului, dar că în urma apelului său nu s-a întâmplat, iar manifestările au continuat.

"Am avut încredere că vieţile oamenilor contează mai mult pentru aleşii noştri locali decât un eventual capital politic. M-am aşteptat la responsabilitate, pentru că este absurd să permiţi şi să continui desfăşurarea evenimentelor ca şi cum totul este normal, însă oamenii mor în spitale sau în faţa spitalelor, aşteptând eliberarea unui pat la ATI. (...) Din păcate, tragedia sanitară ia amploare pentru că factorii decizionali sunt laşi", a afirmat deputatul USR. 

Ea a mai declarat că, în timp ce şefii Iaşiului nu au curaj să impună măsuri restrictive pentru a salva vieţile oamenilor, ”sunt primii la acţiuni populiste şi la decizii părtinitoare".

"Ba mai mult, avem şi dispoziţii ale Primăriei cu privire la organizarea focului de artificii", a mai precizat deputatul USR Monica Berescu.

Monica Berescu a cerut, la sfârşitul săptămânii trecute, autorităţilor să oprească toate manifestările care au loc în cadrul Sărbătorilor Iaşiului, motivând că bomba epidemiologică din oraş trebuie oprită. Ea a motivat că nu ai ce sărbători în condiţiile în care mor atâţia oameni din cauza Covid.

Pelerinajul religios de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi a început vinerea trecută, iar în fiecare zi câteva mii de oameni trec pe la racla cu sfintele moaşte ale Cuvioasei Parascheva, aşezată într-un baldachin în curtea lăcaşului de cult.

Evenimentul religios de la Iaşi se va încheia pe 15 octombrie, iar momentul culminant este programat pe 14 octombrie, când are loc Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană, eveniment la care participă în fiecare an peste 10.000 de persoane.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Iaşi s-au înregistrat 540 cazuri de Covid, iar în total de la începutul pandemiei 55.648 persoane au fost depistate pozitive. Incidenţa în municipiul Iaşi a ajuns miercuri la 10.17 cazuri la mia de locuitori.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.