Noi incidente au avut loc în Piaţa Victoriei, unii protestatari au forţat gardurile în zona din faţa Guvernului şi au aruncat cu diverse obiecte, în special sticele de plastic, iar scutierii au ripostat cu grenade cu gaze lacrimogene şi cu tunul cu apă. Mai multe persoane au avut nevoie de ajutor medical. ”Nu ne dorim o intervenţie în forţă, dar în cazul în care aceste lucruri nu se vor opri, vom fi nevoiţi să folosim toate mijloacele pe care le avem în dotare”, spune purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, susţine că unii protestatari aruncă diverse obiecte, inclusiv borduri şi bucăţi de astfalt, ceea ce pune în pericol siguranţa tuturor.

El a susţinut, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că sunt greu de identificat şi izolat protestatarii care sunt violenţi, pentru că sunt în planul doi sau trei al mulţimii.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

”Nu ne dorim o intervenţie în forţă, însă anumite reacţii nasc alte reacţii normale, legale, din partea forţelor de ordine, care trebuie să restabilească ordinea publică. Nu ne dorim o intervenţie în forţă, dar în cazul în care aceste lucruri nu se vor opri (...), vom fi nevoiţi, aşa cum legea noastră de organizare şi funcţionare prevede, să folosim toate mijloacele pe care le avem în dotare”, a susţinut purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În Piaţa Victoriei se află câteva zeci de mii de protestatari.

Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Totodată, de la ora 20.00, staţia de metrou Piaţa Victoriei a fost închisă.

”La nivelul Directiei Generale de Management Operational din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea ordinii publice, din care fac parte toate institutiile cu atributii în asigurarea ordinii publice, s-a decis ca, astazi, 10 august a.c., începând cu ora 20.00., statia Piata Victoriei sa fie închisa. Închiderea statiei presupune interzicerea accesului calatorilor în subteran si trecerea trenurilor prin aceasta statie fara oprire. Statia se va redeschide la solicitarea institutiilor abilitate. Masura a fost luata pentru asigurarea sigurantei calatorilor, în contextul în care un flux mare de persoane tranziteaza zona Piata Victoriei”, informează Metrorex.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.