Medicii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş au intervenit, marţi, pentru salvarea mâinii unui copil mai mic de 2 ani. Acesta a ajuns la spital cu mâna prinsă într-o maşină de tocat, trei degete fiind cvasiamputate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că mai mulţi medici din specializările chirurgie plastică, chirurgie pediatrică şi ATI pediatrie au încercat salvarea mâinii unui copil de un an şi şapte luni.  

Acesta a ajuns cu o zi în urmă la unitatea medicală cu segmente cvasiamputate – degetele 1,2 şi 5 - de la mâna dreaptă.  

”Copilul a fost sedat şi transportat la UPU SMURD cu elicopterul, din zona Zau de Câmpie, în data de 14.02.2022, în jurul orei 14.20, acesta având mâna dreaptă prinsă într-o maşină de tocat. În cadrul UPU SMURD, echipa medicală, coordonată de Dr. Bogdan Vanghelie, a efectuat extragerea mâinii din aparat”, a transmis unitatea medicală.  

Ulterior, copilul a fost supus unei intervenţii chirurgicale de aproximativ 4 ore şi 30 de minute, medicii reuşind să păstreze 3 degete din 5 după ce au fost scoase din maşina de tocat. 

”Din cauza gravităţii traumtismului şi a mecanismului, a fost necesară amputaţia degetelor 3 şi 4. Specialiştii estimează că pe viitor va mai avea loc o intervenţie chirurgicală, decizie ce va fi luată în funcţie de evoluţia viabilităţii locale a tegumentelor”, se mai arată în comunicat.  

INstituţia precizează că echipa operatorie a fost formată din Dr. Georgeta Cif, medic specialist Chirurgie plastică, Dr. Radu Prişcă, medic specialist Chirurgie pediatrică, Dr. Marius Petrişor, medic specialist ATI, Dr. Călin Şuta, medic rezident Chirurgie plastică. 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.