Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a dat asigurări, vineri, că şoseaua de centură din sudul municipiului Timişoara va fi terminată în această vară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În vizita pe şantierul centurii sud a municipiului Timişoara, Sorin Grindeanu a fost însoţit de preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, şi premierul Marcel Ciolacu.
 
”Faţă de acum o lună, lucrările au înaintat, ne aflăm la 71%, probabil în martie vom ajunge la 75%. La final de iulie-august să terminăm centura sud. Acea reziliere, pe care am făcut-o în decembrie, a avut o finalitate bună fiindcă avem un constructor care se ţine de treabă. Se lucrează pe anumite tipuri de lucrări 24 de ore din 24”, a declarat Sorin Grindeanu.
 
Ministrul Transporturilor l-a felicitat pe antreprenor, omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, pentru ritmul lucrărilor.
 
”Centura nu are culoare politică, alegerile vin şi pleacă, iar această centură trebuie terminată şi va fi terminată, indiferent cine e ministru al Transporturilor. Eu sunt mulţumit de stadiul lucrărilor, le mulţumesc constructorilor şi sper să ţină acelaşi ritm”, a spus Sorin Grindeanu.
 
Premierul Marcel Ciolacu a ţinut şi el să-l felicite pe ministrul Transporturilor pentru felul în care sunt gestionate mai multe obiective de infrastructură în vestul României, şi nu numai.
 
Alături de reprezentanţii coaliţiei guvernamentale, la vizita pe şantierul Centurii Sud Timişoara s-a aflat şi Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timişoara al acestei construcţii politice.
 
Valoarea contractului pentru centura sud este de 383.844.478,02 lei, fără TVA, iar sursă de finanţare este Programul Operaţional Transport aferent perioadei de programare bugetară a UE 2021 – 2027. Perioada de garanţie a lucrărilor va fi de 10 ani.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.