Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a declarat, marţi, la ”Ora ministrului” în plenul Senatului, că medicina şcolară este în acest moment într-o situaţie ”dramatică” şi a precizat că o soluţie ar fi ca specialiştii din sănătate să predea în şcoli, după ce vor parcurge un curs de pedagogie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Educaţia pentru sănătate este obligatorie, medicina şcolară se află într-o situaţie dramatică, aş putea să spun, şi locul medicilor şcolari şi al asistentelor medicale din şcoli este destul de vag. Dacă vom continua în acest mod, ei vor dispărea”, a spus ministrul Patriciu Achimaş Cadariu.

El a venit şi cu o soluţie, ca ”profesioniştii să predea în şcoli partea de educaţie în sănătate”.

”Este mai uşor să parcurgă un modul de pedagogie, pentru a fi stimulaţi şi financiar, decât a-i înlocui cu alţii”, a afirmat ministrul Sănătăţii, precizând că medicii şcolari şi asistentele medicale trebuie să fie coordonaţi de la nivelul direcţiilor de sănătate publică. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.