Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că încearcă ca în perioada următoare, în cursul acestui trimestru, să găsească o soluţie şi pentru personalul TESA din spitale, unde există într-adevăr situaţii în care salarizarea personalului nu este stimulativă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Există contacte, au existat discuţii şi cu cei de la SANITAS, într-adevăr este o problemă sensibilă, mai ales la nivelul personalului TESA din spitale şi încercăm ca în perioada următoare, în cursul acestui trimestru, să găsim o soluţie şi pentru personalul TESA unde există într-adevăr situaţii în care salarizarea personalului nu este stimulativă, comparativ şi cu alt personal”, a spus ministrul Sănătăţii, despre anunţul SANITAS privind o posibilă declanşare a grevei în sistem.

Întrebat dacă asta înseamnă că vor exista majorări salariale, Rafila a afirmat că este o discuţie.

”Majorările de salarii nu le acordă Ministerul sănătăţii, cu toate că unii aşa înţeleg, nu le acordăm noi, trebuie să existe în primul rând dialog şi bineînţeles o disponibilitate şi din modul în care se strâng banii la bugetul de stat încât acest lucru să poată să fie nu numai aprobat ci şi implementat”, a explicat Rafila.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.