Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, joi seară, că a scăzut uşor presiunea pe Unităţile de Primiri Urgenţe din ţară, în ultimele zile, şi că numărul pacienţilor este în scădere, de asemenea, dar că sunt unele puncte cum ar fi Bucureşti, vestul ţării şi Moldova, unde sunt vârfuri ale pandemiei. Întrebat despre finalul pandemiei, ministrul a explicat că va veni odată cu imunizarea, care se obţine prin vaccinare sau trecerea prin boală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem pacienţi şi în UPU. În ultimele două zile a scăzut puţin presiunea pe UPU în ţară. Acum două zile aveam 1.600 de persoane în UPU, azi avem 1.400. Asta înseamnă că am reuşit să rezolvăm sistemul medical, ori să îl salvăm şi să îl trimitem acasă, nefiind un caz grav, ori să îi putem să îi găsim loc în sistemul spitalicesc”, a declarat Cseke Attila, la Digi24, joi seară. 

Ministrul  interimar al Sănătăţii a mai precizat că sunt unele zone unde ”trebuie lucrat” la urgenţe, unde încă sunt mulţi pacienţi. 

”Avem câteva puncte pe care trebuie lucrat astăzi cu urgenţe şi pe asta lucrăm şi este Bucureşti, este zona de vest, Timişoara, Arad, este Iaşi şi pe zona Moldovei. Deci se văd anumite puncte care cresc ca şi vârful piramidei şi unde trebuie să intervenim şi la acestea lucrăm”, a mai afirmat Cseke Attila. 

Ministrul a precizat şi că numărul paturilor de ATI este mai mare. 

”Aţi văzut că numărul de pacienţi este de 1.500 pe paturi ATI, dar asta înseamnă şi că am reuşit să asigurăm paturi ATI pentru ei. Acum trei zile eram la 1.480, acum suntem la 1.552 parcă. Asta înseamnă că în fiecare zi reuşim”, a declarat Cseke Attila. 

Întrebat despre finalul pandemiei de COVID-19. Ministrul a explicat: ”Există opinii de specialitate care spun că practic fiecare dintre societăţile care are de-a face, practic întreg globul, pot fi imunizate într-un fel sau altul şi adevărul este că noi putem să alegem care cale de imunizare ne-o dorim. Unii dorim vaccinarea, care este calea cea mai uşoară şi care ne asigură o protecţie nouă şi familiei şi prietenilor şi aşa mai departe, ori alegem să trecem prin boală. Acestea sunt cele două variante prin care noi o să ne imunizăm”.  

Ministrul a adăugat că în Occident oamenii au înţeles că vaccinarea este soluţia cea mai simplă. 

”Unii trec mai uşor prin această boală, alţii trec foarte greu şi alţii nu reuşesc. Şi atunci variantele sunt simple şi soluţiile sunt simple. În Occident s-a înţeles că vaccinarea trebuie aleasă de toată lumea şi au ceea ce au astăzi în Occident”, a mai declarat Cseke Attila. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.