Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, anunţă controale la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, după apariţia unor imagini în care o asistentă ameninţă un aparţinător care îi cere ajutorul şi strigă la o pacientă care plânge de durere. Potrivit înregistrării, asistenţa îi strigă unei fete: ”Vrei să te omor eu?”. Sorina Pintea consideră drept ”revoltător” şi ”incalificabil” comportamentul cadrului medical.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe înregistrarea video publicată de presa locală din Mehedinţi se aude angajata spitalului spunând unei aparţinătoare care îi cere ajutorul pentru o tânără care plânge de durere: „O să chem gardienii să vă scoată afară dacă nu vă potoliţi. O să vă rog în secunda următoare să părăsiţi spitalul, să nu chem gardienii. V-am spus să tăceţi în momentul ăsta!”.

Apoi, asistenta merge la patul bolnavei care plânge de durere şi strigă la aceasta: „Te-am rugat să te potoleşti, o să chem medicul, o să te ducă în terapie. Alte calmante nu am ce să-ţi fac, copilule, înţelegi? Vrei să te omor eu?” 

Sorina Pintea a catalogat limbajul cadrului medical drept „revoltător”.

„Cu siguranţă neadecvat şi revoltător. Am fost ieri la Mehedinţi, de ieri în Spitalul Judeţean există inspectorii DSP care verifică circumstanţele în care s-a produs incidentul pentru că aceşti inspectori au abilitatea de a verifica calitatea actului medical. Este incalificabil”, a afirmat Sorina Pintea, într-o intervenţie la Realitatea Tv.

Întrebată ce măsuri s-ar putea lua în acest caz, ministrul Sănătăţii a spus că angajata spitalului poate fi dusă în faţa unei comisii de disciplină.

„Din punctul de vedere al DSP se fac verificări, se face un raport şi există sancţiuni care se vor acorda în cazul acestei persoane. Din punctul meu de vedere, primul pas este comisia de disciplină şi luarea unei decizii privitor la sancţiunea care trebuie să se aplice acestei angajate” a precizat Pintea.

Aceasta a adăugat că rolul pacienţilor sub acoperire este şi depistarea unor astfel de comportamente.

„Acest pacient sub acoperire nu poate acoperi toate nevoile spitalelor, este responsabilitatea managementului de a se asigura că astfel de comportamente nu le vom mai găsi în spitalele din România” a mai spus ministrul Sănătăţii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.