Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, ambasadorul României în Germania şi secretarul de stat în MS Alexandru Rogobete au participat la Hamburg, la deschiderea unei eveniment organizat de filiala din Germania a Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „G. E. Palade” (UMFST) din Târgu Mureş, filială în cadrul căreia învaţă peste 600 de studenţi. Conform anunţului rectorului instituţiei de învăţământ, Leonrad Azamfirei, aflat şi el la Hamburg, au fost prezenţi şi reprezentanţii celor 16 spitale din Germania cu care UMFST are relaţii de colaborare academică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Astăzi a început la Hamburg, în cadrul filialei din Germania a Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „G. E. Palade”, ediţia a 2-a Zilelor UMFST-UMCH. Evenimentul este onorat de prezenţa ministrului Sănătăţii din România, prof. dr. Alexandru Rafila, de E. S. Dna. Adriana Stănescu, ambasador al României în Germania, de secretarul de stat Alexandru Rogobete dar şi de reprezentanţii celor 16 spitale din Germania cu care UMFST are relaţii de colaborare academică”, a scris Azamfirei pe Facebook.
Potrivit rectorului, UMFST, cei peste 600 de studenţi din Hamburg aflaţi în primii 4 ani de studii vor participa, alături de profesorii lor, la manifestări ştiinţifice, workshop-uri, competiţii şi activităţi sociale.
 
 
”O întâlnire specială a fost cea a oficialilor români cu cadrele didactice universitare din Târgu Mureş care predau studenţilor din Hamburg. Profesionalismul, entuziasmul şi tinereţea acestora reprezintă cheia succesului acestui proiect”, precizează rectorul.
 
De asemenea, colaborarea cu autorităţile germane pentru găsirea celor mai bune soluţii de asigurare şi dezvoltare a resursei umane din sănătate a fost dublată de întâlnirea cu German Health Alliance, care a fost organizată de Ambasada României în Germania.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.