Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunţă că Guvernul va susţine în continuare majorarea etapizată a pensiilor şi îi acuză pe cei de la PSD că „sunt odihniţi” şi încercă să creeze o stare de tensiune în societate. ”Orice creştere pe care PSD o forţează în acest moment revine în responsabilitatea dânşilor să indice sursa bugetară şi pe anii viitori”, a declarat Violeta Alexandru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebată, miercuri seară, într-o emisiune la Realitatea Plus, care va fi reacţia Guvernului în situaţia în care PSD va continua să susţină în Parlament majorarea punctului de pensie altfel decât în etape, ministrul Muncii a răspuns că Executivul rămâne la planul pe care l-a propus în această privinţă.

”Ne vom menţine argumentele în fiecare zi pentru că convingerea că oamenii înţeleg că aceste argumente sunt bazate pe cifre reale şi nu pe iluzii, pe promisiuni, pe minciuni (..) Nu este partid politic care să nu-şi dorească ca pensiile să crească cât mai mult. De nu ar fi făcut acest lucru PNL dacă această creştere ar fi avut susţinere în buget? Dar nu au. (...) Ceea ce PSD nu spune este că nu a crescut valoarea punctului de pensie nici într-o perioadă de stabilitate economică, aceasta este cea mai mare creştere a punctului de pensie din ultimii ani (...) În momentul în care vor vota în Parlament, să-şi aducă aminte de aceste semnale pe care le primesc de la oamenii care muncesc în economia reală şi care sunt îngrijoraţi. Orice creştere pe care PSD o forţează în acest moment revine în responsabilitatea dânşilor să indice sursa bugetară şi pe anii viitori”, a declarat Violeta Alexandru.

Ea acuzat PSD că generează „o stare de tensiune în societate antagonizând pensionarii cu cei care muncesc”.

Alexandru vorbeşte despre „un PSD odihnit” care gândeşte „în cheie electorală”, ea arătând că ultima creştere a punctului de pensie făcută prin decizia unui guvern social democrat a fost mai mică decât majorarea la care a procedat guvernul Orban. Ea a opinat că PSD „îi urăşte” pe cei care muncesc şi plătesc taxe şi impozite.

„Sunt odihniţi, stau se uită şi le vin tot felul de idei ca să creeze în societate o stare de tensiune. (..) Odihniţi fiind aruncă vina în stânga şi în dreapta în loc să-i asume ei sunt majoritatea în acest moment în Parlament şi ne blochează”, a afirmat ministrul.

Violeta Alexandru i-a invitat pe social-democraţi să precizeze care sunt sursele bugetare care ar putea susţine majorarea pensiilor dintr-o dată.

„Dacă PSD are soluţii pentru această creştere nu numai pentru acest an ci şi pentru anii viitori e bine să le explice. Dar nu au soluţii”, a afirmat Alexandru.

Aceasta a precizat că dacă ar fi exista sursă bugetară, PSD ar fi crescut punctul de pensie atunci când a propus majorările.

Ea a mai declarat că s-ar fi aşteptat la „o cascadă de decizii populiste” din partea PSD dacă moţiunea de cenzură ar fi fost votată şi se arată sigură că guvernul ar fi fost blocat în a aplica măsurile active pe care le-a luat în sprijinul angajatorilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.