Ministrul Mediului, Costel Alexe, afirmă că a decis punerea sub protecţie a "două specii emblematice pentru România, ciocârlia şi capra neagră", meţionând că va trimite Guvernului punctul de vedere al ministerului în această privinţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am luat decizia de a pune sub protecţie două specii emblematice pentru România, ciocârlia şi capra neagră", a afirmat, joi, într-o postare pe Facebook, Costel Alexe.

Potrivit acestuia, ciocârlia este o specie simbol naţional şi vânarea acesteia nu reprezintă o activitate tradiţională, nu este o practică cinegetică autohtonă. Mai mult, ea se regăseşte pe lista UNICEF a speciilor ameninţate cu dispariţia.

Capra neagră, deşi este o specie emblematică pentru Carpaţi şi România, care a avut până în 2007 statutul de monument al naturii, odată cu intrarea în Uniunea Europeană a fost scoasă de sub protecţie, a adăugat ministrul Mediului.

"În acest sens, vom transmite Guvernului României punctul de vedere al ministerului privind punerea sub protecţie a acestor două specii, pe care le consider şi emblematice şi, evident, foarte importante pentru ţara noastră", a afirmat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.