Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anunţat că se va lucra în perioada următoare la proceduri şi sisteme, inclusiv digitale, care să integreze bazele de date, explicând că datele pe care le are Poliţia Judiciară trebuie să fie disponibile şi Poliţiei de Frontieră şi invers. El a adăugat că sunt gândite proceduri care să evite orice fel de incident.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Mai mult, am discutat cu conducerea ministerului, am primit propuneri, am dat instrucţiunile necesare, vom lucra în perioada următoare la o serie de proceduri şi sisteme, inclusiv digitale, care să integreze bazele de date, experienţa din teren a armelor Ministerului, astfel încât datele, de exemplu, pe care le are Poliţia Judiciară să fie disponibile şi Poliţiei de Frontieră şi viceversa. Gândim proceduri care să evite orice fel de incident, chiar dacă au fost izolate în trecut, care să pună în discuţie capacitatea noastră de a proteja frontiera. Ea trebuie să fie permeabilă atât cât permitem noi în proceduri legale şi de la ieşirea din ţară în exterior şi cu privire la intrarea în ţară. Vom controla frontiera din ce în ce mai mult până când putem să spunem că nu avem niciun fel de risc cu privire la penetrarea acestea”, a declarat, miercuri, Cătălin Predoiu.
 
El a precizat că autorităţile sunt preocupate şi de pregătirea profesională a celor care operează noile dotări tehnice din MAI. 
 
“De asemenea, suntem preocupaţi de pregătirea profesională a celor care operează şi vor opera aceste dotări tehnice în perioada următoare. Prin urmare, luăm în calcul tot ansamblul de probleme care trebuie rezolvate pentru a ridica performanţa protecţiei frontierei noastre”, a transmis ministrul Afacerilor Interne.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.