Ministrul de Interne, Lucian Bode a declarat miercuri, la Antena 3, despre protestele poliţiştilor că îşi doreşte majorarea salariilor din sistem şi, în acelaşi timp îşi doreşte şi modernizarea echipamentelor de intervenţii, investiţii, uniforme noi, schimbarea armamentului. El a apreciat faptul că protestul nu a avut loc săptămâna trecută, exact în perioada în care aveam vizita experţilor evaluatori, pe îndeplinirea condiţiilor tehnice de aderare la spaţiul Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este dreptul domniilor lor să protesteze şi eu mă bucur totuţşi că au protestat astăzi, pentru că, din datele pe care noi le aveam, intenţia unei părţi din ceea ce reprezenta sindicatele din Ministerul de Interne era de a protesta săptămâna trecută, exact în perioada în care aveam vizita experţilor evaluatori, pe îndeplinirea condiţiilor tehnice de aderare la spaţiul Schengen.

”Mă bucur că înţelepciunea şi raţiunea au învins, nu au recurs la mijloace şi metode care nu ne făceau cinste în perioada respectivă”, a spus el.

Ministrul de Interne a precizat, despre motivul pentru care au protestat, că are imaginea corectă a salarizării din sistem şi a tuturor categoriilor.

”Îmi doresc să majorăm salariile, să aducem la zi legea de salarizare. Ştiţi foarte bine că anul acesta s-au acordat majorări salariale pentru angajaţii din MAI, nu la nivelul la care ne-am fi dorit pentru că, pentru a aplica legea cadrul, mai avem diferenţa, încă o pătrime pentru a aplica legea 153. Dar, trebuie să înţelegem un lucru, noi facem un efort foarte mare pentru a majora salariile, dar în acelaşi timp ne dorim şi modernizarea echipamentelor de intervenţii, investiţii, uniforme noi, schimbarea armamentului. Sunt lucruri la care trebuie să ne gândim”, a afirmat Bode.

Ministrul a arătat că bugetul pe anul acesta a fost de 23,1 miliarde şi 55% a fost alocat pentru cheltuieli salariale şi 205 pentru cheltuieli sociale, pentru pensii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.