Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, finalizarea raportului în urma controlului făcut de Corpul de control al ministrului la Jandarmerie, după atacul de la Parlament. S-au impus trei direcţii de acţiune, una dintre acestea fiind ”o reanalizare a măsurilor pentru întărirea securităţii Palatului Parlamentului”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucian Bode a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă despre finalizarea raportului în urma controlului făcut de Corpul de control al ministrului la Jandarmerie, după atacul de la Parlament şi a răspuns: ”În urmă cu câteva zile s-a finalizat raportul Corpului de control al ministrului şi acest raport evidenţiază trei direcţii de acţiune”.  

Potrivit ministrului, prima dintre aceste direcţii se referă la transmiterea constatărilor, documentelor şi concluziilor Corpului de control către Parchetul Militar pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea măsurilor ce se impun. 

”Jandarmeria Română a colaborat în permanenţă cu instituţiile abilitate să cerceteze astfel de fapte şi va răspunde de fiecare dată transparent solicitărilor venite în acest sens. Fac menţiunea că acest raport are un număr semnificativ de anexe clasificate, aceste anexe au fost trimise în integralitate alături de raport către Parchetul Militar care desfăşoară o anchetă acolo”, a precizat Bode.  

Acesta a explicat că a doua direcţie se referă la întărirea securităţii Palatului Parlamentului.  

”Se impune o reanalizare, împreună cu beneficiarul, a măsurilor pentru întărirea securităţii Palatului Parlamentului. În acest sens, deja au fost iniţiate demersurile pentru analiza în comun de către structurile implicate în asigurarea securităţii Palatului Parlamentului a măsurilor ce se impun pentru îmbunătăţirea sistemului tehnic de securitate, optimizarea măsurilor de securitate şi actualizarea procedurilor. Acest gen de abordare pro-activă defineşte acţiunile Jandarmeriei Române care este deschisă să asigure în continuare sprijinul necesar beneficiarilor de pază cu efective de jandarmi”, a adăugat ministrul.  

De asemenea, acesta a vorbit despre ”elaborarea unui plan de măsuri la nivelul Direcţiei Generale a Jandarmeriei Municipiului Bucureşti care să vizeze o analiză a modului de documentare, planificare, organizare şi desfăşurare a misiunilor de asigurare a ordinii publice, în special a celor în care se acţionează în sistem integrat”. 

”Orice disfuncţionalitate de natură tactică trebuie temeinică analizată şi rapid remediată. Persistenţa lor, indiferent de zona în care se manifestă, vulnerabilizează instituţiile şi slăbeşte încrederea cetăţenilor în autoritatea statului”, a mai afirmat ministrul de Interne.  

În 21 decembrie, un protest faţă de impunerea certificatului verde la locul de muncă a degenerat în acte de violenţă.  

Aproximativ 300 de persoane au reuşit să pătrundă în incinta Palatului Parlamentului, după ce o încuietoare de la o poartă a cedat, fiind deschise mai multe anchete.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.