Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a anunţat că până la finalul anului 2024, vor fi create, prin PNRR, 150 de noi centre de zi pentru prevenirea separării copilului de familie, explicând că se doreşte creşterea numărului acestor centre în comune, ”unde de asemenea există mulţi copii care trăiesc în sărăcie extremă şi au nevoie de ajutorul nostru pentru o viaţă decentă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Centrele de zi reprezintă o soluţie pentru prevenirea abandonului familial şi şcolar, tocmai de aceea este vital ca acestea să beneficieze de o finanţare care să le susţină activitatea. Aceasta a fost concluzia conferinţei organizate de Organizaţia Umanitară Concordia, la care am participat astăzi la Palatul Parlamentului, şi mă declar total de acord. Consider esenţială creşterea numărului centrelor de zi şi mă bucur că prin PNRR, până la finalul anului 2024, vor fi create 150 de noi centre de zi pentru prevenirea separării copilului de familia sa”, a arătat Natalia Intotero, marţi, într-o postare pe Facebook.

Ea a menţionat că lista acestor centre va fi făcută publică luna viitoare, după finalizarea evaluării proiectelor.

”Ca ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse îmi voi îndrepta atenţia spre creşterea numărului acestor centre în comune, unde de asemenea există mulţi copii care trăiesc în sărăcie extremă şi au nevoie de ajutorul nostru pentru o viaţă decentă. Copiii de astăzi reprezintă viitorul de mâine şi tocmai de aceea trebuie să le acordăm tuturor atenţia şi îngrijirea necesare pentru buna lor dezvoltare”, a adăugat Intotero.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.