Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, adjunctul Poliţiei Române, Dumitru Jianu şi alţi patru şefi din Ministerul Afacerilor Interne se pensionează, decretele de încetare, din decembrie, a raporturilor de serviciu ale acestora cu MAI fiind semnate marţi de preşedintele Klaus Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Elisabeta Lipă este din decembrie 2015 ministru al Tineretului şi Sportului, iar în perioada 2009-2015 a fost preşedinte al Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti şi preşedintele Federaţiei Române de Canotaj. Lipă a fost, din 2005 până în 2009, director adjunct în Ministerul Afacerilor Interne, iar în perioada 2004 - 2005 a ocupat funcţia de consilier pe probleme de sport al ministrului de Interne. Multipla campioană olimpică la canotaj este din 2004 chestor de poliţie în Ministerul de Interne.

Raporturile de serviciu ale Elisabetei Lipă cu Ministerul Afacerilor Interne vor fi încheiate din  23 decembrie, potrivit decretului semnat de preşedinte.

Chestorul de poliţie Dumitru Jianu, în vârstă de 54 de ani, încheie raporturile de serviciu cu Ministerul Afacerilor Interne din 22 decembrie.

Dumitru Jianu şi-a început cariera în poliţie în 1989, ca ofiţer la Brigada Rutieră a Capitalei, unde din 1993 până în 2000 a fost şeful Serviciului Supravegherea Traficului. Din 2000 până în 2004, Jianu a condus Brigada Rutieră, apoi a fost promovat în funcţia de director adjunct al Direcţiei Rutiere din IGPR, structură pe care a condus-o în 2006. Din 2007 până în 2008, Jianu a ocupat funcţii de şef serviciu în Poliţia Română, iar în 2010 a condus Direcţia de Ordine Publică din IGPR. Începând din 2014, Dumitru Jianu a fost adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat şi decretul de încetare, din 29 decembrie, a raporturilor de serviciu ale chestorului general de poliţie Dănuţ Tudor, secretarul general adjunct al Ministerului Afacerilor Interne.

Dănuţ Tudor are 64 de ani şi este din octombrie 2009 secretarul general adjunct al MAI. Tudor şi-a început cariera în 1987, ca ofiţer la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi, iar din 1990 până în 2000 a lucrat la Poliţia Olteniţa, unde opt ani a fost director adjunct. În anul 2000, Daniel Tudor a fost promovat în funcţia de şef al IPJ Călăraşi, pe care a condus-o până în 2005, când a fost numit director al Secretariatului General al MAI. La începutul anului 2009, Tudor a fost desemmnat secretar general adjunct al MAI, dar după două luni a fost numit director general adjunct al Direcţiei Management Operaţional. În octombrie 2009. Daniel Tudor a revenit în funcţia de secretar general adjunct al MAI.

Preşedintele a mai semnat, marţi, decretele de acordare a gradului profesional de chestor principal de poliţie, la încetarea raporturilor de serviciu, pentru chestorul de poliţie Stelică Drăgulin, şeful Direcţiei Financiare din MAI, şi Viorel Andronie-Rădulescu.

De asemenea, începând din 28 decembrie, Angelică-Costel Gavrilă, din Ministerul Afacerilor Interne, va fi trecut în rezervă cu gradul de general de brigadă cu o stea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.