Sorin Cîmpeanu anunţă că la începutul săptămânii viitoare vor fi încheiate contractele subsecvente pentru trei tranşe de teste rapide din salivă folosite pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2. Ministrul Educaţiei nu a putut preciza dacă testarea cu teste rapide din salivă, care se va face de două ori pe săptămână în cazul elevilor, personalului didactic şi nedidactic, va fi obligatorie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
După ce a fost anunţat câştigătorul pentru o primă tranşă de 9 milioane de teste rapide din salivă, vineri seară vor fi anunţate firmele care vor livra loturile doi şi trei în cadrul licitaţiei pentru 70 de milioane de teste folosite pentru testarea în şcoli, a anunţat ministrul Educaţiei, vineri dimineaţă.
„Luni se vor încheia contractele subsecvente pentru lotul 1, marţi se vor încheia contractele subsecvente pentru loturile 2 şi 3. Urmează perioada legală de depunere a scrisorilor de garanţie, o perioadă de la care nu se poate face rabat, astea sunt procedurile de achiziţie”, a afirmat Sorin Cîmpeanu vineri, într-o conferinţă de presă.
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Lotul 1 are un termen de livrare cuprins între una şi cinci zile, locul doi trebuie livrat în termen de 6-11 zile, ministrul explicând că eşalonarea s-a făcut „în aşa fel încât testele să ajungă în toate şcolile din România cât se poate de repede”.
Cîmpeanu a precizat că a primit asigurări din partea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă că în 24 de ore de la recepţionarea testelor rapide acestea vor fi distribuite în teritoriu.
Testele vor fi folosite de două ori pe săptămână pentru elevi, personal didactic şi nedidactic. Ministrul mai spune că a solicitat Ministerului Sănătăţii sprijin pentru elaborarea unei proceduri privind folosirea testelor din salivă în şcoli. 
Întrebat dacă testarea elevilor va fi obligatorie, ministrul Educaţiei nu a dat un răspuns clar. 
„Vom vedea procedura care va fi elaborată de către Ministerul Sănătăţii. Până la obligativitate, sunt convins că sunt teste uşor de administrat, care nu vor mai fi respinse de către părinţi, nu vor mai fi respinse de către elevi”, a răspuns ministrul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.