Ministerul Educaţiei va beneficia în acestă lună de o rectificare bugetară pozitivă şi le va plăti cadrelor didactice banii prevăzuţi de sentinţele judecătoreşti, inclusiv dobânzile aferente, a spus ministrul Educaţiei, Liviu Pop, vineri, la o întâlnire cu o parte dintre directorii unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Maramureş. El a mai susţinut că anul viitor educaţia va avea "un buget substanţial majorat".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Educaţiei, la întâlnirea cu directorii de şcoli, la care au luat parte şi prefectul de Maramureş Vasile Moldovan, primarul din Baia Mare Cătălin Cherecheş, reprezentanţi ai federaţiilor sindicale din învăţământ, ai asociaţiilor de elevi şi ai asociaţiilor de părinţi, Liviu Marian Pop a anunţat intenţia Executivului de a acorda educaţiei, în 2018, un buget substanţial majorat, el susţinând că inclusiv rectificarea bugetară din luna noiembrie va fi pozitivă pentru sistemul de învăţământ.

"Vom avea în această lună o rectificare bugetară pozitivă, vom plăti banii prevăzuţi de sentinţele judecătoreşti, inclusiv dobânzile aferente, nu sunt probleme cu plata salariilor, iar proiectul de buget pentru anul viitor va fi cel mai mare din ultimii 10 ani”, a declarat ministrul Educaţiei.

El a mai spus că ministerul este preocupat şi de modificarea legislaţiei privind finanţarea, astfel încât fondurile pentru cheltuielile de personal să fie transmise de la minister unităţilor de învăţământ, prin inspectoratele şcolare judeţene/ISMB.

De asemenea, a fost anunţată lansarea proiectului "Curriculum relevant, educaţie deschisă pentru toţi” (CRED), ]n cadrul c[ruia vor fi instruite 55.000 de cadre didactice (15.000 din învăţământul primar si 40.000 din învăţământul gimnazial) "în vederea unei abordări metodologice centrate pe competenţe-cheie, în acord cu noul curriculum". "Săptămâna viitoare vom avea lansarea publică a CRED, cel mai important şi mai mare proiect dedicat formării cadrelor didactice. Credem că accentul trebuie pus pe resursele umane din educaţie, deoarece nu se poate face reformă şi nici nu putem avea un sistem performant fără cadre didactice bine pregătite, calificate şi competitive”, a mai spus ministrul Liviu Marian Pop.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.