Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că a propus folosirea de teste rapide non-invazive în unităţile de învăţământ, după ce a constatat că doar 19.000 din totalul de 1.850.000 de teste antigen rapide au fost utilizate în şcoli şi grădiniţe. "E clar că ceva nu merge", susţine Cîmpeanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul Educaţiei consideră că numărul mic de testări pentru depistarea COVID-19 în şcoli este consecinţa reticenţei părinţilor faţă de testele rapide folosite în prezent, pe care mulţi le consideră ca fiind invazive.  
 
"Eu susţin utilizarea acestor teste antigen rapide distribuite într-un număr de peste un milion, 1.850.000 în şcoli, sunt părinţi care trebuie să-şi dea acceptul şi care nu-şi dau acceptul pentru că le consideră invazive. Soluţia ar fi utilizarea unor teste non-invazive. Am făcut această propunere. Faptul că s-au utilizat 19.000 de teste din 1.850.000, vreme de mai bine de o lună, deja cred că avem o lună şi jumătate de când sunt distribuite aceste teste şi într-o lună şi jumătate s-au utilizat doar 19.000 de teste este total nesemnificativ. (...) Am avut şi ieri şi astăzi am avut discuţii cu ministrul Sănătăţii pe această temă şi sunt convins că există o concentrare pe acest subiect pentru că, într-adevăr, nu merge. Într-o lună şi jumătate am utilizat 19.000 de teste din 1.850.000 de teste. E clar că ceva nu merge”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, luni seară, la Realitatea Plus. 
 
Acesta a explicat că testele nefolosite în unităţile şcolare pot fi folosite "pentru testarea adulţilor".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.