Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că în bugetul educaţiei pentru anul trecut a fost prevăzută suma de 32 de milioane de lei pentru amenajarea de toalete în unităţile didactice, iar din aceşti bani o sumă considerabilă nu a fost folosită, fapt pe care ministrul îl cataloghează drept "trist". El spune că doreşte înfiinţarea unui Program multifond pentru educaţie, în care beneficiarii finanţărilor din domeniu să aibă acces la toate cele opt surse de finanţare pentru acest sistem.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sorin Cîmpeanu a declarat că, având în vedere diversitatea surselor de finanţare pentru domeniul educaţiei - bugetul naţional şi alte şapte surse de finanţare, este nevoie de realizarea unui aşa-numit Program multifond pentru educaţie în care beneficiarii să aibă toate resursele financiare la un loc şi să le poată folosi în mod "coerent". Ministrul Educaţiei a afirmat că va avea o discuţie pe acest subiect cu reprezentanţii Ministerului Fondurilor Europene. 
 
În acest context, ministrul a explicat că anul trecut au fost alocate, în bugetul ministerului, 32 de milioane de lei pentru toalete.
 
"În bugetul Ministerului Educaţiei din 2020 am avut suma de 32 de milioane de lei pentru toalete. 32 de milioane. Ştiţi cât s-au folosit? 18,8. Deci nici măcar din buget nu există capacitatea de a identifica, aplica şi rezolva problema. E trist, e trist”, a afirmat ministrul Educaţiei, vineri seară, într-o emisiune la  B1 Tv.  
 
Cîmpeanu a subliniat că bugetul alocat în acest an Ministerului Educaţiei nu a scăzut, faţă de anul trecut, fiind de 3,6 din PIB, la fel ca în anul 2020. 
 
"Nu avem scădere nici în valoare absolută în ceea ce priveşte bugetul alocat educaţiei, şi nici procentual. 3,6% din PIB. (...) Suntem departe de 6% din PIB, dar este angajamentul coaliţiei de guvernare ca, prin creşteri succesive, de la 3,6% să ajungă la 6% din PIB”, a adăugat ministrul.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.