Ministrul Economiei, Virgil Popescu, spune că în România se vor produce în curând peste un milion de măşti pe zi, în prezent fiind realizate 700.000 de măşti zilnic şi crede că vor fi măşti suficiente pentru cetăţeni după data de 15 mai când purtarea acestora devine obligatorie în spaţii publice închise şi în mijloacele de transport în comun. El a precizat că preţul unei măşti ar trebui să fie de doi lei fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Virgil Popescu a declarat, vineri, la Digi 24, că oferta de măşti trebuie să fie la nivelul cererii şi se va asigura că acest lucru se va întâmpla.

“Sunt convins că, atât din producţia internă, cât şi dacă va fi nevoie din import şi cred că în prima perioadă va fi nevoie şi din import, vor fi măşti suficiente pe piaţa din România: în farmacii, în lanţuri de magazine, aţi văzut că şi în online sunt în continuu, nu am mai văzut penurie de măşti în ultima perioadă. Eu am spus că preţul ar trebuit să fie undeva în jurul cifrei de doi lei fără TVA şi acolo sunt convins că va fi. Ceea ce trebuie să facă mediul privat şi economia, va trebui să asigure ca oferta de măşti să fie cel puţin la nivelul cererii, dacă nu mai mare, tocmai pentru a nu crea speculaţii pe piaţa la preţ şi ne vom asigura de acest lucru ca să avem o ofertă suficientă pentru toţi cetăţenii României”, a afirmat Virgil Popescu.

El a spus că în curând vor fi realizate peste un milion de măşti în ţara noastră.

“Deja se produc 350.000 de măşti într-o companie privată, alte 350.000 la Romarm, deci deja suntem la 700.000. Astăzi am avut bucuria să aud că se mai produc 200.000 de măşti într-o altă companie privată. La prima companie privată din Maramureş se mai instalează în zilele imediat următoare două linii de producţie, la Romarm în zilele imediat următoare încă o linie de producţie, deci deja avem peste un milion de măşti”, a afirmat ministrul Economiei, care a precizat că nu crede că vor fi probleme cu aprovizionarea cu măşti pentru populaţie.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că din 15 mai purtarea măştilor devine obligatorie în spaţiile publice închise şi în mijloacele de transport în comun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.