Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a scris sâmbătă noaptea pe Facebook că este în contact permanent cu conducerea fabricii din industria de apărare de la Dragomireşti, şi nu există niciun pericol ca incendiul apărut la magazia unei societăţi comerciale din apropierea fabricii să se extindă către aceasta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La Dragomireşti pompierii ţin incendiul sub control. Sunt în contact permanent cu conducerea fabricii din industria de apărare de la Dragomireşti. Aici nu există niciun pericol ca incendiul apărut la magazia unei societăţi comerciale din apropierea fabricii să se extindă către aceasta. Deja incendiul de la magazie nu se mai extinde şi se acţionează pentru stingerea lui”, spune ministrul.

Radu Oprea afirmă că ”mai mult decât atât, normele şi măsurile de protecţie împotriva incendiilor pentru companiile din industria de apărare fac ca un incendiu din exterior să nu poată ajunge în interiorul oricarei fabricii”.

”Mulţumesc pompierilor militari şi ai celor de la UPS Dragomireşti pentru profesionalismul şi efortul lor”, mai transmite ministrul.

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă seară, la un depozit de mase plastice din localitatea Dragomireşti, judeţul Dâmboviţa. Locul în care a izbucnit focul este situat în apropierea unei fabrici de armament. Incendiul se manifestă violent, populaţia din zonă fiind avertizată prin mesaj RO-Alert.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa precizează că incendiul de la Dragomireşti nu a fost provocat de extinderea flăcărilor celui de la Crevedia. Potrivit sursei citate, incendiul este localizat, se lucreaza la lichidare şi nu mai este pericol de propagare la vecinătăţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.