Ministrul Dezvoltării, Vasile Daniel Suciu, a declarat, marţi, că valoarea estimată a contractului pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa este de peste 110 milioane de lei şi că la sfârşitul lunii aprilie - începutul lunii mai va fi emisă hotărârea de guvern, iar apoi licitaţia pentru modernizarea acestui monument va putea să înceapă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vasile Daniel Suciu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că a fost stabilită valoarea estimată a contractului pentru Cazinou şi că următorii paşi înainte de lansarea licitaţiei sunt Comitetul Interministerial şi o hotărâre de Guvern.

"Avem şi indicatorii şi o valoare estimată, care depăşeşte bine 100 de milioane de lei. Mai precis 111,5 milioane de lei. Urmează Comitetul Interministerial şi dacă evaluez bine şi voi fi foarte atent cu acest proiect la sfârşitul lunii aprilie - începutul lunii mai vom avea şi hotărârea de Guvern astfel încât licitaţia să poată fi demarată", a explicat ministrul Dezvoltării.

Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a afirmat, în cadrul aceleaşi conferinţe de presă, că în luna mai este posibil să înceapă cea de-a patra licitaţie pentru restaurarea acestui monument.

"Ieri a avut loc Consiliul Tehnico-Economic, astăzi avizul este semnat pe masa ministrului. Urmează o Comisie Interministerială şi sunt convins că vom reuşi să accelerăm lucrurile astfel încât, aşa cum ne-am planificat, în luna mai, licitaţia, cea de-a patra licitaţie pentru Cazinou, să demareze. Să sperăm, Doamne ajută, că este ultima, astfel încât să începem cât mai repede procesul de restaurare şi reabilitare a Cazinoului din Constanţa. În momentul de faţă Cazinoul este pus în siguranţă, este în conservare”, a precizat primarul Constanţei.

Cazinoul a trecut în urmă cu aproape patru ani de la municipalitate la Compania Naţională de Investiţii pentru a fi restaurat, iar de atunci şi până în prezent cele trei licitaţii organizate au fost contestate, fiind în cele din urmă anulate.

Cazinoul a intrat anul trecut pe lista celor mai periclitate şapte situri din Europa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.