Ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Şova, solicită investigarea cu prioritate a incidentului feroviar din judeţul Hunedoara, unde trei vagoane ale unui tren de călători au deraiat duminică dimineaţă. El a precizat că anual se deteriorează peste 300 de kilometri de cale ferată şi se repară doar 16.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Lucian Şova a transmis duminică faptul că solicită de urgenţă Agenţiei de Investigare Feroviară Română (AGIFER) investigarea cu prioritate a incidentului feroviar produs duminică la Băieşti şi comunicarea rezultatelor investigaţiei.
 
“Creşterea investiţiilor pentru reabilitarea căii ferate este absolut necesară. Am atras atenţia, de mai multe ori, că stare de astăzi a infrastructurii feroviare este urmare a lipsei finanţării de-a lungul timpului. În fiecare an, se deteriorează 320 de kilometri de cale ferată şi se repară, capital, doar 16 kilometri, în limita bugetelor pe care compania le are la dispoziţie. Cred că angajaţii CFR ar putea face mai mult. Astăzi păzesc nişte macazuri, în loc să construiască, în loc să repare”, a afirmat ministrul demisionar.
 
El a precizat că în ultimele luni a acţionat pentru a găsi soluţii care să ducă la rezolvarea problemelor de pe calea ferată, spunând că toate ţările civilizare investesc în infrastructura de transport feroviar. 
 
“În ultimele luni am acţionat pentru găsirea soluţiilor pentru rezolvarea problemelor de pe calea ferată, astfel încât companiile feroviare să îşi recâştige prestigiul şi competitivitatea. Toate ţările civilizate investesc în infrastructura de transport feroviar. Dificultăţile prin care trec companiile feroviare pot fi depăşite numai printr-o atitudine proactivă şi prin responsabilitate şi efortul comun al tuturor celor implicaţi”, a spus Şova. 
 
Ultimele trei vagoane ale unui tren de călători care transporta peste 120 de persoane au deraiat, duminică dimineaţă, în zona localităţii Băieşti din judeţul Hunedoara, o persoană fiind rănită.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.