Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a vorbit duminică despre discuţia pe care a avut-o cu femeia jandarm care a fost lovită de protestatarii violenţi la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei, precizând că aceasta i-a spus că a scăpat cu viaţă din acel incident datorită colegului său, care s-a întors după ea şi a protejat-o cu scutul. La mitingul din 10 august, cei doi jandarmi care au rămas în urma colegilor lor aflaţi în drum spre o intervenţie în ajutorul poliţiştilor, au fost scoşi din mulţimea de protestatari violenţi de alţi manifestanţi, unul dintre bărbaţi chiar acoperind-o cu braţele pe femeia jandarm, pentru a o feri de lovituri, aşa cum se vede în imaginile difuzate din Piaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ştiu ce şoc, ce traumă a suferit Ştefania. În perioada următoare trebuie să discute cu oameni care o pot ajuta ca să treacă de acest şoc psihic pe care îl trăieşte în continuare. (...) A insistat şi sper să nu se supere pe mine că spun asta, să îmi spună că ea trăieşte pentru că a existat lângă ea colegul ei. Pentru că, dacă vizualizaţi cu atenţie imaginile, veţi vedea că el ţine scutul lui deasupra Ştefaniei, protejând-o, în timp ce el primea lovituri, nemaiţinând cont de instinctele de autoapărare. Ea insista în a-mi spune că a scăpat cu viaţă ca prin urechile acului datorită lui Marius”, a declarat ministrul Carmen Dan duminică seară la Antena 3.

Ministrul de Interne a povestit că cei doi jandarmi făceau parte din detaşamentul trimis în ajutorul unor echipaje de poliţie care au fost blocate de mai mulţi protestatari în zona unui fastfood. La un moment dat, însă, femeia jandarm a căzut, iar colegul său s-a oprit să o ajute, în acest fel cei doi izolându-se de ceilalţi jandarmi.

„Ştefania şi colegul ei s-au izolat. De fapt, Ştefania s-a împiedicat, colegul ei s-a aplecat şi el s-a întors să o ajute, şi atunci s-a întâmplat acea scenă care, vă spun sincer, pe mine m-a şocat. Aş vrea să aibă cineva curiozitatea doar să numere loviturile primite doar de la un singur bărbat, şi mă refer la acel bărbat în tricou verde. Loviturile directe asupra Ştefaniei fără cască. Norocul a fost că, deşi nu a mai avut cască, a avut echipamentul de protecţie care a atenuat şocul acelor lovituri”, a explicat Carmen Dan.

La protestul din 10 august din Piaţa Victoriei, cei doi jandarmi care rămăseseră în urmă au fost scoşi din mulţimea de protestatari care îi loveau continuu de alţi manifestanţi, care au făcut cerc în jurul lor pentru a-i proteja şi a-i duce la colegii lor. Unul dintre bărbaţi chiar a acoperit-o cu braţele pe femeia jandarm, pentru a o feri de lovituri.

În urma intervenţiei în forţă a jandarmilor la mitingul diasporei, peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.