Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, duminică seară, că 99 de persoane care rămăseseră înzăpezite în Bulgaria au fost aduse în ţară în trei etape, pe la Vama Veche. La ora transmiterii acestei ştiri, autorităţile din Constanţa intervin pentru deblocarea drumului care duce la Vama Negru Vodă, unde de asemenea sunt mai mulţi cetăţeni români care fuseseră blocaţi în ţara vecină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat duminică seară, la finalul Comitetului pentru situaţii de urgenţă, că în cursul după-amiezii de duminică au fost aduse în ţară 99 de persoane care au rămas înzăpezite în Bulgaria.

”Aproximativ 100 de persoane, mai exact 99, 20 de copii şi 37 de maşini, i-am adus în România în trei etape”, a declarat ministrul de Interne.

Oamenii au intrat în România pe la Vama Veche, iar apoi au fost escortaţi de poliţie către destinaţiile lor.

Duminică seară, autorităţile din Constanţa intervin pentru deblocarea drumului către Negru Vodă.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Constanţa, la ora 19.00, în Vama Negru Vodă se aflau 15 cetăţeni - şase români, şase moldoveni şi trei bulgari - care voiau să intre în România. Este vorba despre opt TIR-uri, o camionetă şi două microbuze.

De asemenea, pe teritoriul bulgar, în apropierea frontierei, se aflau, la aceeaşi oră, două autocare cu 32 de moldoveni şi trei autoturisme cu şapte români, toţi aşteptând să intre în ţară

În zonă se acţionează cu mai multe utilaje ale Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP), acţiunea fiind coordonată de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu. La ora transmiterii acestei ştiri, operaţiunea de deszăpezire este în plină desfăşurare. 

FOTO: Consiliul Judeţean Constanţa
FOTO: Consiliul Judeţean Constanţa

Mai multe autoturisme şi autobuze înmatriculate în România erau blocate, duminică, în nord-estul Bulgariei din cauza viscolului, MAE anunţând că a luat legătura cu autorităţile de la Sofia care au înştiinţat Ministerul că un echipaj de poliţie şi un utilaj de deszăpezire va însoţi vehiculele până la graniţa Vama Veche.

"Au fost  efectuate, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile de la Sofia şi cele locale în vederea derulării acţiunilor necesare pentru deszăpezirea zonei şi transportarea în siguranţă a cetăţenilor afectaţi spre graniţa cu România. În urma acestor demersuri, autorităţile bulgare au asigurat un echipaj de poliţie şi un utilaj de deszăpezire pe traseul Dobrici-Balcic-Vama Veche, în prezent autoturisme şi autobuze cu cetăţeni români fiind însoţite pe acest traseu, până la punctul de frontieră Durankulak-Vama Veche", anunţa MAE.

Ministerul Afacerilor Externe a reiterat atenţionările de călătorie, emise încă din data de 5 ianuarie 2017,  adresate cetăţenilor români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Bulgariei referitoare la înrăutăţirea severă a condiţiilor meteorologice.  Informaţii referitoare la condiţiile meteorologice şi restricţiile de circulaţie impuse de autorităţile bulgare sunt actualizate şi postate constant pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe, la rubrica Sfaturi şi alerte de călătorie -  https://www.mae.ro/travel- alerts.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.