Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, le mulţumeşte Patriarhului Daniel şi preoţilor care "sunt alături de copii şi de părinţi în campania pro-vaccinare", arătând că Biserica reprezintă "un adevărat pilon de încredere şi de speranţă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Doresc să mulţumesc Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi tuturor preoţilor care sunt alături de părinţi şi copii, pentru angajamentul şi implicarea acestora în campania pro-vaccinare. Parteneriatul dintre Biserică şi instituţiile statului este esenţial pentru societatea noastră. Împreună, putem face mai mult bine şi mai multe lucruri bune pentru viitorul sănătos al copiilor noştri", arată Florian Bodog, într-un mesaj postat marţi pe Facebook.

El mai spune că Biserica, a cărei deschidere şi implicare în viaţa comunităţii sunt binecunoscute, reprezintă "un sprijin de nepreţuit pentru familiile din România, un adevărat pilon de încredere şi de speranţă".

"De aceea, activitatea pastorală şi misionară desfăşurată de Biserică în slujba credincioşilor săi este pe cât de importantă, pe atât de apreciată", mai arată ministrul Sănătăţii.

Mesajul ministrului vine la o zi după ce Patriarhia a transmis că Biserica susţine programele publice de vaccinare care urmăresc scopuri terapeutice, însă trebuie o informare precisă, detaliată şi transparentă cu privire la toate activităţile din procesul de vaccinare, iar părinţii copiilor să primească asigurări de la autorităţile competente şi companiile farmaceutice că vaccinurile provin din surse sigure şi că sunt stabilite responsabilităţile producătorilor şi ale autorităţilor publice pentru erorile medicale şi posibilele efecte secundare ale vaccinurilor, arată Patriarhia Română într-un comunicat de presă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.