Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, s-a întâlnit, miercuri, cu ambasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton, la solicitarea acestuia, cei doi oficiali discutând, între altele, despre dotarea armatelor celor două ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cadrul acestei prime întrevederi, cei doi oficiali au abordat teme de actualitate privind evoluţiile din mediul de securitate regional şi internaţional, precum şi direcţiile de intensificare a cooperării bilaterale în domeniul apărării, în plan bilateral şi în cadrul Alianţei Nord-Atlantice”, se arată într-un comunicat transmis miercuri de Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Gabriel Leş a evidenţiat contribuţia cu personal de stat major la operaţionalizarea brigăzii multinaţionale din România şi ”prezenţa consistentă” a forţelor armate canadiene la exerciţiile desfăşurate pe teritoriul României şi în regiunea Mării Negre.

”O menţiune aparte a fost acordată dislocării aeronavelor F-18, în România, atât în anii anteriori, cât şi în partea a doua a acestui an, în vederea participării la misiunile de poliţie aeriană şi la alte activităţi de pregătire în comun cu Forţele Aeriene Române”, se arată în comunicatul MApN.

De asemenea, cei doi oficiali ”au abordat preocupări actuale pe linia dotării forţelor armate din cele două ţări şi implicarea în procesele aliate de dezvoltare a capabilităţilor militare”, în condiţiile angajamentului de alocare a 2% din PIB pentru apărare.

Ambasadorul Kevin Hamilton a reamintit de angajamentul luat de autorităţile canadiene în vederea consolidării cooperării bilaterale în domeniul apărării. Totodată, Hamilton i-a transmis ministrului Leş invitaţia omologului său, de a face o vizită oficială în Canada, în 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.