Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, s-a întâlnit, marţi, cu ambasadorul Bugariei în România, Todor Churov, la cererea părţii bulgare, cei doi oficiali discutând despre colaborarea în cadrul NATO şi UE şi despre îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale în domeniul apărării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gabriel Leş a subliniat importanţa pe care România o acordă ”intensificării relaţiilor bilaterale la nivel politic şi militar”.

”În context, cei doi oficiali au exprimat interesul pentru coordonarea acţiunilor în vederea realizării prezenţei consolidate a NATO în regiune, pentru întărirea posturii de apărare şi descurajare a Alianţei şi au exprimat susţinere pentru creşterea implicării forţelor armate din cele două state în exerciţii multinaţionale şi alte activităţi practice de instruire în comun, în cele trei domenii operaţionale vizate – terestru, aerian şi maritim”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Apărării Naţionale.

Leş şi Churov au consemnat şi progresul înregistrat în cooperarea dintre structurile de comandă-control aliate de pe teritoriul României şi Bulgariei – Divizia Multinaţională Sud-Est de la Bucureşti şi Unităţile de Integrare a Forţelor de la Bucureşti şi Sofia, menţionând contribuţiile reciproce importante la încadrarea şi operaţionalizarea acestora. 

De asemenea, oficialii au convenit asupra necesităţii continuării consultărilor bilaterale, atât prin contacte directe între cele două ministere, cât şi prin structurile de reprezentare de la Cartierul General al NATO şi de la Uniunea Europeană, ”cu scopul promovării poziţiilor celor două state şi pentru implementarea proiectelor importante de pe agenda cooperării bilaterale în domeniul apărării”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.