Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr afirmă că NATO acţionează în mod concret pentru consolidarea posturii colective de descurajare şi apărare şi creşterea prezenţei aliate pe flancul estic, inclusiv în România. Ministrul a transmis în cadrul Reuniunii informale a Consiliului Nord-Atlantic împreună cu Suedia, în formatul miniştrilor apărării, desfăşurată în marja Summit-ului NATO de la Vilnius, că adoptarea noilor planuri regionale de apărare reprezintă o schimbare de paradigmă în privinţa modului de abordare a apărării colective în NATO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”NATO acţionează în mod concret pentru consolidarea posturii colective de descurajare şi apărare şi creşterea prezenţei aliate pe flancul estic, inclusiv în România. La Reuniunea informală a Consiliului Nord-Atlantic împreună cu Suedia, în formatul miniştrilor apărării, desfăşurată în marja Summit-ului NATO de la Vilnius, am transmis că adoptarea noilor planuri regionale de apărare reprezintă o schimbare de paradigmă în privinţa modului de abordare a apărării colective la nivel aliat. Ministerul Apărării Naţionale va continua să fie parte a acestui efort colectiv”, afirmă ministrul Apărării.

Angel Tîlvăr precizează că ”situaţia de securitate din regiunea Mării Negre trebuie să rămână o preocupare constantă la nivelul NATO”.

”Relevanţa regiunii Mării Negre a crescut exponenţial în ultimii ani, Rusia fiind ameninţarea principală, implicată atât militar, cât şi politic în fiecare dosar de securitate din regiune. România şi-a asumat un rol de aliat responsabil în consolidarea securităţii regionale şi va continua să facă acest lucru, în scopul identificării celor mai bune soluţii politice, diplomatice şi militare pentru a sprijini deciziile aliate referitoare la importanţa strategică a Mării Negre”, mai spune ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.