Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a afirmat, joi, în cadrul unei vizite la Constanţa, că Fregata "Regele Ferdinand" a participat, de la începutul războiului din Ucraina, la cinci misiuni pentru neutralizarea unor mine marine în Marea Neagră. ”În total au fost confirmate şi distruse 70 de mine marine în Marea Neagră, una de Georgia, 4 de Bulgaria, 5 de România, 7 de Turcia şi 53 de Ucraina”, a adăugat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Apărării a ajuns, joi, în Portul Militar Constanţa, unde s-a întâlnit cu echipa de conducere a Comandamentului Flotei ”Viceamiral Vasile Urseanu” şi a vizitat o serie de nave militare - fregata "Regina Maria", puitorul de mine şi plase "Viceamiral Constantin Bălescu" (274) şi Nava Şcoală "Mircea". Angel Tîlvăr a evidenţiat misiunile îndeplinite de marinarii militari în ţară şi peste hotare, într-o perioadă foarte complicată şi solicitantă, atât pentru Forţele Navale, cât şi pentru întreaga armată, având în vedere situaţia geopolitică de la graniţele României şi din Marea Neagră.

Angel Tîlvăr a subliniat importanţa participării Fregatei "Regele Ferdinand" la operaţia EUNAVFOR MED „IRINI" din Marea Mediterană şi la  multiplele misiuni de neutralizare a minelor marine care sunt identificate în Marea Neagră, în apele din jurisdicţia României.

”Ştiu că, de la începerea războiului din Ucraina, aţi executat cinci intervenţii, cu un grad deosebit de risc, pentru neutralizarea minelor marine din zona noastră de responsabilitate, iar în total au fost confirmate şi distruse 70 de mine marine în Marea Neagră, una de Georgia, 4 de Bulgaria, 5 de România, 7 de Turcia şi 53 de Ucraina”, a spus ministrul Apărării.

Ministrul Tîlvăr a urat, de asemenea, mult succes cadeţilor aflaţi la pregătire la bordul Navei Şcoală "Mircea", cu care s-a întâlnit în cadrul vizitei din portul militar.

Potrivit MApN, activitatea s-a înscris în cadrul vizitelor programate de ministrul apărării naţionale în principalele garnizoane din ţară, pentru a se informa cu privire la nevoile de înzestrare ale unităţilor militare, dar şi la provocările cu care se confruntă militarii în îndeplinirea misiunilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.