Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă, despre cazurile de gripă şi viroze, că deocamdată nu avem probleme în spitale şi că există medicamente antipiretice şi antiinflamatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat despre cazurile de gripă şi complicaţiile legate de virozele respiratorii şi cum se pregătesc spitalele pentru aceste cazuri, ministrul Sănătăţii a arătat că ”deocamdată, nu avem probleme în spitale”.

”Secţiile de terapie intensivă pentru pacienţii COVID sunt ocupate în proporţie de 7%, iar, în general, cele pentru pacienţii cu patologie respiratorie sunt la nivel naţional, tot aşa de câteva procente. Deci, nu putem să discutăm la nivel naţional de o problemă legată de spitale”, a arătat ministrul Rafila.

El a dat asigurări că ”există medicamente antipiretice şi medicamente antiinflamatorii”. ”Dacă nu există medicamentul cu care lumea este obişnuită, există cel puţin unul similar sau mai multe", a afirmat Rafila, într-o conferinţă de presă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.