Ministerul Sănătăţii transmite, luni seară, recomandări pentru părinţii ai căror copii au simptome ale unor infecţii respiratorii. De asemenea, specialiştii instituţiei au realizat grafice cu diferenţele dintre răceală, gripă, COVID-19 şi virus sinciţial respirator.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o postare pe pagina de Facebook, Ministerul Sănătăţii face, luni seară, recomandări pentru părinţii ai căror copii au simptome ale unor infecţii respiratorii.

În primul rând, specialiştii cer părinţilor să se adreseze medicului de familie, în cabinet sau la centru de permanenţă.

Medicul va evalua copilul şi va prescrie tratament adecvat.

Dacă simptomele durează mai mult de trei zile sau dacă starea copilului se agravează, părinţii ar trebui să se adreseze unui centru de evaluare.

Copiii cu simptomatologie severă sau cu factori de risc vor fi direcţionaţi către camerele de gardă.

De asemenea, specialiştii ministerului au realizat grafice cu diferenţele dintre răceală, gripă, COVID-19 şi virus sinciţial respirator, dar şi atenţionări speciale pentru sugari.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.