Ministerul Sănătăţii (MS) anunţă că a fost publicată lista centrelor de vaccinare în care se administrează noul vaccin COVID-19, adaptat pentru a oferi o protecţie mai largă faţă de tulpina originală şi faţă de subvariantele Omicron BA.4 şi BA.5. Vaccinul este destinat persoanelor cu vârsta peste 12 ani, vaccinate cu schema primară anti-COVID cu cel puţin trei luni înainte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost publicată lista centrelor de vaccinare în care se administrează noul vaccin COVID-19 (COMIRNATY ORIGINAL / OMICRON BA.4-5-Pfizer BioNTech). Vaccinul este adaptat pentru a oferi o protecţie mai largă faţă de tulpina originală şi faţă de subvariantele Omicron BA.4 şi BA.5. Cu el se pot vaccina toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani, cărora li s-a administrat schema primară de vaccinare împotriva COVID-19 cu cel puţin 3 luni înainte”, a explicat MS.

Potrivit sursei citate, vaccinul oferă protecţie împotriva complicaţiilor şi formelor grave ale bolii.

Noul vaccin împotriva COVID-19 este disponibil în centrele de vaccinare şi, la cerere, la medicii de familie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.