Ministerul Sănătăţii (MS) precizează că elevii şi preşcolarii trebuie să prezinte adeverinţe medicale sau evize epidemiologice eliberate de medicul de familie doar la înscrierea într-un nou ciclu de învăţământ, mai exact la creşă, grădiniţă, clasa pregătitoare şi clasa a IX-a.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Medicul de familie eliberează documente medicale, respectiv adeverinţă medicală de înscriere în colectivitate, aviz epidemiologic şi fişă de vaccinări, numai la înscrierea într-un nou ciclu de învăţământ, adică pentru creşă, grădiniţă, clasa pregătitoare şi clasa a IX-a. Toţi ceilalţi copii nu trebuie să prezinte adeverinţe medicale sau avize epidemiologice”, a transmis, joi, Ministerul Sănătăţii.

Lista documentelor medicale necesare înscrierii/transferului în unităţile de învăţământ se regăseşte în Metodologia privind asigurarea asistenţei medicale a antepreşcolarilor, preşcolarilor, elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar şi studenţilor din instituţiile de învăţământ superior pentru menţinerea stării de sănătate a colectivităţilor şi pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos, din 27 iulie 2023, aprobată prin Ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei nr. 2508/4493 din 2023.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.