Ministerul Sănătăţii (MS) anunţă că sprijină dezvoltarea continuă a serviciilor medicale din ambulatoriile de specialitate şi că este necesar să fie găsite resurse financiare la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru creşterea valorii punctului de servicii medicale în ambulatoriu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Ministerului Sănătăţii, ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a avut, marţi, o întâlnire de lucru cu preşedintele Asociaţiei Profesionale a Medicilor din Ambulator (APMA), dr. Cosmin Alexandrescu, şi delegaţia APMA formată din dr. Cristina Dragnea, dr. Raluca Alexe, Flaviu Petrica, dr. Simona Frasie şi dr. Cristina Bogdan.
 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
În cadrul întâlnirii, au fost discutate aspecte legate de îmbunătăţirea finanţării serviciilor medicale şi creşterea veniturilor medicilor specialişti si primari care realizează servicii medicale în ambulatoriile de specialitate.
 
”Ministrul Sănătăţii sprijină dezvoltarea serviciilor din ambulatoriile de specialitate, palier de îngrijiri esenţial care reuşeşte să acorde asistenţă medicală prespitalicească pentru peste 97% din pacienţii care li se adresează. Este necesară identificarea unor resurse financiare la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru creşterea valorii punctului de servicii medicale în ambulatoriul de specialitate de la 4,5 lei, cât este în prezent, spre o valoare care să asigure sustenabilitatea cabinetelor celor 9.708 de medici specialişti şi primari şi, totodată, să reducă decalajul în materie de finanţare faţă de asistenţa medicală primară şi spitalicească”, a transmis MS.
 
Conform sursei citate, această politică este în concordanţă cu Strategia Naţională de Sănătate şi poate asigura sustenabilitatea finanţării sistemului sanitar. De asemenea, s-au discutat modalităţi concrete de sprijin pentru ca tinerii specialişti să poată profesa în domeniul serviciilor medicale ambulatorii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.