Ministerul Sănătăţii anunţă, marţi, că a lansat procedura de licitaţie internaţională competitivă pentru construirea noii clădiri din incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ”Pius Brânzeu” Timişoara. Imobilul va găzdui Unitatea de Primiri Urgenţe, Centru de arşi, Clinică ATI, Bloc operator şi heliport. Investiţia se ridică la 50 de milioane de euro, bani de la Banca Mondială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi, că a lansat procedura de licitaţie internaţională competitivă pentru construirea noii clădiri din incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ”Pius Brânzeu” Timişoara.  

Potrivit ministerului, în pavilionul nou construit vor funcţiona UPU-SMURD, cu 58 de posturi, dar şi Centrul de arşi, având 6 boxe pentru mari arşi, 6 rezerve pentru arşi intermediari şi post-critici şi 5 paturi pentru microchirurgie şi chirurgie reconstructivă.  

De asemenea, vor funcţiona Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă cu 27 posturi, Blocul Operator cu 25 de săli de operaţie şi spaţii conexe.  

Noua clădire va avea, de asemenea, heliport.  

”Investiţia mai prevede realizarea unei pasarele de legătură cu clădirile existente ale spitalului şi reorganizarea circuitelor medicale. Operaţionalizarea se realizează de către Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale din cadrul Ministerului Sănătăţii”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.  

Sursa citată a precizat că termenul estimat de finalizare al proiectului este decembrie 2024. 

În august 2020, preşedintele de atunci al Consiliului Judeţean Timiş Călin Dobra anunţa că a fost emisă autorizaţia de construcţie pentru un nou corp de clădire al Spitalului Judeţean Timişoara, practic un spital nou care se va construi cu bani de la Banca Mondială. 
 
Clădirea nouă a Spitalului Judeţean urmează să fie construită între Casa Austria (Clinica de Arşi), Secţia de Ortopedie şi amplasamentul viitoarei maternităţi. Banca Mondială asigură fondurile pentru întregul proiect, inclusiv realizarea Proiectului Tehnic, execuţia şi asigurarea utilităţilor.
 
Proiectul este derulat de Ministerul Sănătăţii, în calitate de agenţie de implementare, banii, aproximativ 50 de milioane euro, fiind asiguraţi de către Banca Mondială. La final, noua clădire va fi transferată în proprietatea judeţului, Consiliul Judeţean Timiş fiind beneficiarul final al acestei investiţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.