Secretarul de stat din cadrul Ministerului Muncii, Alin Ignat, a declarat că, până vineri dimineaţă, fuseseră depuse 65.000 de cereri pentru indemnizaţii de către persoanele care au alte contracte decât cele individuale de muncă, în această categorie aflându-se PFA-uri, întreprinderi familiale sau cei care activează în baza contractelor de drepturi de autor sau a celor din activitate sportivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Vreau să vă fac o scurtă informare în legătură cu cele două categorii de plăţi pe care Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială le gestionează în această perioadă. Prima categorie este cea a indemnizaţiilor de sprijin a măsurilor de sprijin implementate de Guvernul Orban pentru diferitele categorii de profesionişti, pentru cei care activează în baza contractelor de drepturi de autor sau în baza contractelor de activitate sportivă. În privinţa acestei categorii trebuie să vă spun că azi dimineaţă la ora 8:00, aveam în total de 65.082 de cereri depuse pentru aceste indemnizaţii”, a declarat Alin Ignat.

El a mai spus că peste 90% dintre ele se referă la persoane fizice autorizate, întreprinderi familiale, întreprinderi individuale, iar restul se referă la o categorie care însumează un total mai mic, fiind cei care activează în baza contractului de drepturi de autor şi în baza contractelor de activitate sportivă.

“Dincolo această statistică pe care o avem, la această oră, în legătură cu totalul depunerilor trebuie să vă spun că documentele de plată pentru aproape 10.000 de beneficiari din această categorie sunt pregătite şi vor pleca banii, vor pleca înspre beneficiari. Ne referim aici la depunerile din zilele de 1 2 şi 3 aprilie. Pentru depunerile din aceste zile banii vor pleca astăzi către beneficiari”, a mai transmis secretarul de stat.

El a anunţat că a fost realizată o nouă variantă pentru depunerea solicitărilor.

“Am implementat cu ajutorul Autorităţii Naţionale pentru Digitalizarea României o nouă variantă pentru depunerea solicitărilor, pe lângă adresele de mail dedicate pe care le găsiţi pe siturile agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, solicitările se mai pot depune şi pe platforma aici.gov.ro. La nivelul agenţiei naţionale, am implementat şi câteva soluţii IT în aşa fel încât întregul proces de prelucrare a solicitărilor să fie pe cât posibil automatizat, în aşa fel încât în decursul câtorva zile vom ajunge ca procesul să fie în proporţie de 60% automatizat”, a mai afirmat Alin Ignat.

El a mai spus că plata alocaţiilor şi a indemnizaţiei de creştere a copilului au fost făcute.

“În privinţa celeilalte categorii de plăţi, o categorie pe care ANPIS, prin agenţiile judeţene o plăteşte în mod tradiţional deja, vorbim despre plata alocaţiilor şi a indemnizaţie de creştere a copilului, aceste plăţi s-au făcut, banii au ajuns în conturile oamenilor care au optat pentru plata prin cont bancar, au ajuns cu două zile mai devreme, pe data de 8 aprilie, iar banii care sunt distribuiţi prin intermediul Poştei Române au ajuns deja la Poşta Română şi au intrat în distribuţia Poştei”, a spus secretarul de stat.

De asemenea, el a menţionat că şi indemnizaţiile pentru handicap şi ajutoarele sociale, au fost deja plătite. 

“În legătură cu indemnizaţiile pentru handicap, unde vorbim despre un total de 856 de mii de beneficiari, astăzi vor intra banii în conturile bancare, cu trei zile mai devreme decât era programat, de luni poşta va începe distribuirea acestor sume către cetăţenii care au optat pentru plata prin poştă, vorbim aici de o sumă de 365 de milioane lei.  În privinţa ajutoarelor sociale, alocaţiei pentru susţinerea familiei, alocaţie de plasament şi cea pentru HIV-SIDA, tot astăzi vor intra banii în conturile celor care au optat pentru plata pe card, iar până pe 16 aprilie poşta va distribui banii celor care au optat pentru plata prin poştă. Aşadar cu patru zile mai devreme. Aici vorbim de un total de 382 de mii de beneficiari şi de o sumă de 109,3 milioane lei”, a mai transmis Alin Ignat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.